Територіальне відділення АППУ у Волинській області прийняло участь в роботі координаційної ради за участі представників міської влади, ДФС Волинської області, Держпраці обасті  та представників малого та середнього бізнесу обласного центру.

Заступник начальника відділу організації роботи ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.в своему виступі зазначила, що «Державна фіскальна служба України пропонує платникам податків сучасні та зручні електронні сервіси, які відповідають вимогам часу та побажанням платників податків»,

     

Посадовець розповіла представникам бізнесу про особливості роботи в Електронному кабінеті платника, акцентувавши увагу на закритій частині цього сервісу.

         «Якщо кілька років тому користувачами Електронного кабінету платника були переважно представники великого бізнесу, який мав можливість впроваджувати новітні інформаційні технологію в свою діяльність, то нині підприємці всіх категорій можуть швидко дізнатися про стан розрахунків з бюджетом, подати і переглянути звітність, отримати інформацію з реєстрів, зареєструвати податкові накладні тощо. Тобто, Електронний кабінет платника – це той сучасний інструмент спілкування з ДФС, який дає можливість бізнесу, не відвідуючи податкові інспекції, отримати максимально повну інформацію щодо виконання податкових зобов’язань», - наголосила Олена Нікотіна.

           Представник ГУ ДФС у Волинській області звернула увагу суб’єктів малого та середнього підприємництва обласного центру на винятковій важливості офіційного працевлаштування найманих працівників та пильної уваги до правильності нарахування та сплати податкових платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

«Приділивши належну увагу цим питанням, кожен підприємець, котрий використовує працю легальних працівників, не лише забезпечує гідне майбутнє цим людям, а й дбає про інтереси держави та нинішнього покоління пенсіонерів, виплати пенсій яким здійснюються з перерахованих сум єдиного внеску господарюючими суб’єктами Як відомо, реформована система нарахування та виплати пенсій вимагає для її призначення   наявність легального страхового стажу. Тож, про майбутню пенсію кожен повинен турбуватися вже сьогодні», - підсумувала Олена Нікотіна.